2016 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

Frontonai

Prieš mūrijant frontonus (Tik šiandien sužinojau šitą pavadinimą) reikėjo apsispręsti dėl stogo aukščio ir nuolydžio. Projekte stogą suprojektavau nedideliu nuolydžiu. Realybėje stogo norėjosi kiek aukštesnio ir didesniu nuolydžiu. Šablono pasidarymui panaudojome dvi lentas ir jas iškėlėme taip kaip gegnes. Taip jas kilnojome kol atradome norimą aukštį. Stogo nuolydis apie 30 proc.

Kol mūrijau frontoną, moteriškos rankos nutepė namą su gruntu Knauf Stuc-Primer. Namui prireikė dviejų kibirų po 15 Ltr. Šiuo gruntu padengėme norėdami apsaugoti sienas nuo lietaus. Ir šis gruntas tikrai padeda. Lyjant matosi, kad lašai neįsigeria į sienas o bėga kaip vanduo nuo žąsies. Geresnei apsaugai reikėtų nutepti du kartus, bet ši apsauga mums tik laikina - peržiemojimui.



Frontonus mūryti nesudėtingas darbas, ypač iš dujų silikato blokelių. Blokeliai matuojami ir nupjaunami pagal pastatytą gegnių šabloną. Baigus vienos puses mūro darbus, šablonas parnešamas į kitą pusę.

Namui reikalingų blokelių skaičių arba tiksliai pasiskaičiavau, arba pasisekė atspėti. Liko gal 8 blokeliai. 

13 komentarų:

  1. Ar namo pridavimui neturės įtakos stogo aukščio ir nuolydžio pakeitimai? Gal žinote kokie gali būti neatitikimai su projektu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gyvenimas parodys ;) tikslių galimų korekcijos nežinau, bet mano namo aukštis daug nesikeitė. O ir cokolio mažiau liks matomo... tai bendras namo aukštingumas nekaži ką pasikeis. :)

      Panaikinti
  2. Normalūs matininkai parašys ką reikės :) paklaida jei neklystu yra apie 50 cm, mes buvome pasiklydę apie 80 cm :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. paklaida yra daugiau negu 20 cm, bet cia smulkmena, pralysit :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilniuje vietoj vieno aukšto namo pastato trijų aukštų... ir tai pralenda jei neįsikiša žurnalistai :D

      Panaikinti
    2. Net jei ir isikisa zurnalistai, tai problema sudaro tik gal 1 i 10 namu :)

      Panaikinti
  4. Sveiki, sakykit kaip žiemą ištvėrė blokeliai, neatsirado trūkių ar kokių bėdų dėl šalčio ir blokelių įmirkio?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, namas buvo nugruntuotas (isskyrus frontonus) tad tai kazkiek apsaugojo sienas nuo imirkio. Pastebimos zalos blokeliai nepatyre. Kiek suslapdavo tiek netrukus ir isdziudavo. Manyciau reiktu saugotis tik lietaus is virsaus, kas labiausiai ir merkia sienas. Tai palanges jei langai neideti ir sienu virsu, jei stogo nera.

      Panaikinti
    2. dėkui už atsakymą, dar norėčiau paklausti kas kelintą eilę blokelių armavot, aš ir pats iš tos pačios firmos blokelių statau tai gal dar kokių pastebėjimų turit apie šituos blokelius, gal per tiek laiko kažką pastebėjot, kokių trūkumų ar pliusų?

      Panaikinti
    3. Armavau tik viena eile. Zemiau langu palangiu per blokeli. Galejau dar armuoti ir pilant saramas langams istisai per visas sienas bet po laiko mintys. Po to seke monolitinis ziedas ;) pakolkas jokiu trukiu neatsirado. ;) trukumai ir pliusai kaip ir visu kitu duju silikato blokeliu tie patys ;)

      Panaikinti
  5. Kaip sugebėjai taip tiksliai pataikyt blokelius, modeliavai namą su kokiu nors softu? Suskaičiuot tiksliai atrodo užsiknisimas, bet su atlikusiais blokeliais spręst klausimą didesnis užsiknisimas, tai gal verta..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nieko specialiai neskaiciavau ;) Loterija gal :D suskaiciavau apytiksli sienu plota/turi ir pagal tai uzsisakiau ;) tiesiog pasiseke

      Panaikinti