2016 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Grindų įrengimas: polistirolas, plėvelė, tinklas

2016 metų pavasaris buvo skirtas grindų įrengimui. Darbai užtruko kelis mėnesius, nes dirbdavau vakarais ir savaitgaliais dažniausiai vienas.

Nemažai svarsčiau ar verta ant esamų betoninių juodgrindžių kloti plėvelę ar ne. Bet visgi nusprendžiau papildomai apsaugoti apšiltinimo sluoksnį nuo galimos drėgmės. Naudojau 200mk juodą plėvelę. Daug kas sakė, kad ji nebūtina, bet man ramiau kai ji yra.

Po to sekė polistirolo dėjimas. Turėjau kažkiek nestandartinio 16 cm EPS 80. Kad jo neišmesti nusprendžiau jį panaudoti miegamajame ir vaikų kambariuose pirmam sluoksniui ir perdengti 2 cm storio EPS.  Bendras polistirolo aukštis šiuose kambariuose 18 cm, kitur dėjau 3 x 5 cm EPS 80 (bendras storis 15 cm). Dėl skirtingų storių polistirolo ir juodgrindės buvo atitinkamai išbetonuotos, kad galutinis polistirolo aukštis visuose kambariuose būtų vienodas.

Vietoj kompensacinės betonavimo juostos susipjausčiau 2 cm storio polistirolą. Jį klijavau su poliuretaniniais polistirolo klijais ir prispausdavau su paskutiniu grindų polistirolo sluoksniu.

Visus minimaliausius tarpelius tarp polistirolo lapų užpurkšdavau montažinėmis putomis.

Na ir keletas nuotraukų iš polistirolo dėjimo darbų:






Nemažai SM forume diskutavau apie plėvelę ant polistirolo. Ar būtina dėti plėvelę padengta folija? Ar ji išvis duoda naudos? Daug kas mane protino, kad plėvelė betone neveikia, kad bereikalingai išmetami pinigai. Mano nuomonė buvo tokia pati, dėl to ant polistirolo dėjau paprastą juodą 200mk plėvelę ir armatūrinį tinklą 150x150x4.


Vienoje vietoje aptikau nelygias juodgrindes. Matomai tinkavimo profilis buvo kreivas ir nepastebėjęs taip išbetonavau. Klaidą teko taisyti pilant smėlį.


Vitrininių langų popalanginius profilius apklijavau 2 cm polistirolu ir papildomai priklijavau dar 2 cm  kompensacinės betonavimo juostos. Planuojamas galutinis betono lygis - lango apačia.

Apklijuotas popalanginis profilis

Po planuojamu židiniu dėjau tik 10 cm EPS ir dvigubą armatūros tinklą. Apatinį tinklą pririšau prie viršutinio taip, kad jis kabėtų ore. Šioje vietoje planuojamas betono sluoksnis apie 12 cm. 


Polistirole buvo išvedžioti vidaus vandentiekio tinklai, šildymo magistralės į kolektorių. Bet apie šiuos santechninius darbus  ir apie šildomų grindų išvedžiojimą papasakosiu kituose įrašuose.

12 komentarų:

  1. Sveiki. Klausimas ne į temą. Salamnder tai cia langai, ar kazkokia lipni juostelė tik?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip. Langai. Cia tik Salamander industrija... zodziu tik logotipas. Patys langai vadinasi: Brügmann blueEvolution 82mm

      Panaikinti
  2. Kokios spalvos ir kokią grindų dangą dėsite? Parketą, plyteles ir kaip derinsite su sienomis? :) p.s mums buvo kliurkas su šildomis grindimis, kai sudėjo visas grindis, jos neveikė, nes meistras tiesiog neprijungė kažkokio vieno laido. Spėkit kas dabar dėl to turi ardyti grindis :) Galvos skausmas tie nepatyrę meistrai...geriau jau netaupyti ant jų darbo :)

    ___________________________
    projektavimo paslaugos

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dar gyvenimas parodys kokios spalvos bus sienos ir kokia grindu danga pasirinksime ;) cia mastymo etape dabar ;)
      Grindys ir laidas? Tai cia elektra sildomos ;) pas mane vamzdeliai, be to nepatyres meistras - as pats ;)

      Panaikinti
  3. Manau gerai kai patys žmonės užsiima, naudinga išmokti ir sutaupyti galima.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O betona pylete zemiau perimetro juostos ar uzpylete ja su betonu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ta perimetro juosta skiria betona ir sienas :) užbetonavus ji liko betone, tik iki 1cm buvo išlindę, paskui apipjausčiau

      Panaikinti
  5. Kiek cm šiltalo gavosi virš rostverko?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kodel pasirinkote grindinio šildymo vamzdelius rišti ant tinklo o nesmeigete su smeigemis ir tinkla dejote ant viršaus?

    AtsakytiPanaikinti
  7. O plevele kuria dejai ant smelio prie sienos nieko netepei kad priliptu ?ir nebutu tarpelio?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pas mane namas B klasės ;) tuo metu tokių galvos skausmų nebuvo ;)))

    AtsakytiPanaikinti