2016 m. balandžio 12 d., antradienis

Fasado šiltinimas

Sienas šiltinau neoporu. Tik prieš šiltinant visada galvojau, kad šiltinimo storis bus 15 cm storio (deklaruojama sienos šiluminė varža su 20 cm dujų silikato siena R-6,9), bet galiausiai apsisprendžiau padidinti apšiltinimo storį iki 20 cm. Kaip sakoma šiluma kaulų nelaužo. Tad mano sienos sumuštinis - 20 cm dujų silikato blokelis + 20 cm neoporas. Sienos deklaruojama šiluminė varža nemažesnė nei R-8,5 (čia įvertinant tik blokelį ir polistirolą, neįvertinant paviršinės šiluminės varžos, tinko ir t.t.). 

Fasado šiltinimą nusprendžiau užleisti ant pamato. Fasado polistirolas ant pamato užeina apie 7 cm. Pamato betonas lyginant su siena keliais centimetrais (~3cm) yra išsikišęs, dėl to cokolio profilį pirkau 15 cm ir su XPS polistirolo kaladėlėmis jo išsikišimą sureguliavau iki 20 cm. Kitą kartą manau taip nedaryčiau, nes sugaišta daug laiko, o reali nauda nėra aiški.



Tarpas tarp profilio ir pamato buvo apšiltinamas polistirolo drožlėmis ir užpučiamas montažinėmis putomis. Polistirolo pirmos eilės lapai buvo išpjaunami pritaikant prie šio pamato išsikišimo. Polistirolo klijavimui naudojau lietuviškus DEKA DP1 klijus.


Pirmuosius lapus bandžiau klijuoti tepdamas klijus su šukomis, bet lapai buvo kiek pasibangavę ir su šukomis tepami klijai ne visuose vietose prilipdavo prie sienos, tad teko klijus tepti su mentele. Tepiau perimetru per visą lapą ir trimis taškais lapo viduryje. 

Pradžia ir pirmieji lapai.

Prieš pradedant šiltinti fasadą buvau pradėjęs darytis polistirolo pjaustyklę, bet nesėkmingai. Pradėjęs šiltinti fasadą ir pabandęs kelis lapus perpjauti su pjūklu supratau, kad tai didžiausia nesąmonė, nes tiksliai ir lygiai perpjauti 20 cm storio polistirolo lapą yra labai sudėtinga arba praktiškai neįmanoma, tad teko grįžti prie pjaustyklės darymo. Apie pačią pjaustyklę ir kaip aš ją pasidariau, parašysiu atskirą įrašą.

Langus iš išorės apklijavau priešvėjine juosta.


Pasidaręs pjaustyklę galėjau tęsti fasado šiltinimo darbus. Buvo tiksliai pjaustomi lapai aplink langus ir duris. Polistirolas ant langų rėmo buvo užleidžiamas apie du centimetrus. Be pjaustyklės tikrai neįsivaizduoju kaip būtų reikėję tiksliai šias vietas išpjauti, ar kiek būtų reikėję su tarka tarkuoti lapus.



Viena iš sunkesnių ir daugiausiai laiko atėmusių vietų apšiltinant fasadą tai polistirolo prileidimas prie stogo ir gegnių. Kad būtų lengviau nupasakoti kaip buvo atliekamas šis darbas pas mane, pridedu schemą.


Iš pradžių paminėsiu, kad dar žiemą šiltinant lubas, tarpai tarp gegnių iš lauko pusės buvo uždaryti su OSB plokšte. OSB buvo tvirtinama prie mūrtašio. OSB plokštė buvo apie 2 cm giliau nei siena, tad  prieš pradedant šiltinti fasadą prie jos buvo klijuojamas 2 cm polistirolas.

Šiltinant fasadą prie stogo pirmiausia buvo priklijuojamas lapas Nr.:1. Na teisingiau sakant visa siena iki to lygio jau būna apšiltinta. Tada polistirolo pjaustyklės pagalba buvo pasidaroma dalis NR.:2, lapo viršus nupjaunamas skersai pagal stogo nuolydi. Ir pasidaromas trūkstamas intarpas NR.:3. Jei pastebėjote schemoje tai NR.:2 dedamas atvirkščia puse nei visi prieš tai buvę lapai. Taip iš apačios gaunama freza į tinkamą pusę. Klijuojant pirmiausia dedamas NR.:2 ir prikeliamas iki stogo viršaus, tada įspraudžiama dalis NR.: 3. Darbas tikrai reikalaujantis daug kruopštumo. Žemiau matomose nuotraukose priklijuoti 1, 2 ir 3 lapus užtrukto du vakarus.

Kitą fasado pusę dariau kitaip. Naudojau nuo šios pusės likusias trikampines atraižas nuo dalies Nr.2. Jas klijavau prie sveiko lapo viršaus ir visą tokį gabalą prikeldamas prie stogo priklijuodavau. Taip neliko atraižų.




Sienų smeigiavimui naudojau wkret-met 300 mm smeiges, dvigubo plėtimo, sukamas. Smeigiavau į kiekvieną lapo kampą ir po vieną smeigę į lapo vidurį. Smeigėms frezavau skyles. Tiesa tokių pačių smeigių turėjau ir 220 mm ilgio. Jas naudojau lapo viduryje. Tik joms išpjaudavau gilesnes skyles (apie 5 cm gylio) o ir tabletes iš polistirolo atraižų išsipjaudavom šioms smeigėms patys.

Dėl sienų / priklijavimo / lapų nelygumų nusprendžiau visas sienas nušveisti ir išlyginti su tarka. Darbas nesunkus, tik skraidančios granulės ore labai erzina. Štai kaip atrodo sienos paruoštos armavimui:


Pirmiausia buvo armuojami langų angokraščiai. Prie lango buvo priklijuojami deformaciniai profiliai su tinkleliu, dedami armavimo kampai ir tinklelio atraižos lango kampuose įstrižai. Tuo pačiu buvo dedami išoriniai namo kampai ir laštakinis profilis ant perimetro.


Taip paruošus sienas pradėjome jas armuoti. Armavimui naudojome 160 g/m2 armavimo tinklelį ir DEKA DA1 armavimo mišinį. Nesu šio darbo profesionalas tai iš pirmo karto nesigavo norimas rezultatas. Dėl to nuarmuota siena dar kartą buvo nuglaistoma su armavimo mišiniu. Taip ir tinko sluoksnis tapo storesnis ir siena gerokai lygesnė ir tolygesnė.

Namo apdaila numatoma su klinkerio plytelėmis tai tuos fragmentus, kur planuojama klijuoti plyteles iškarto netvirtinau smeigėmis. Šios vietos buvo tvirtinamos kartu su tinkleliu. O ir tinklelį šiose vietose naudojau storesnį - 200 g/m2. Šiuos darbus aprašysiu punktais, gal bus lengviau suprasti.
  1. Į tuos taškus kur planuoju dėti smeigę įsmeigiu turimų 220 mm smeigių vinis iki blokelio. Lieka kyšoti tik apie 2cm plastmasinės galvutės.
  2. Tepu armavimo mišinį ant sienos. Darbas kiek sudėtingas, nes trukdo smeigių galvutės.
  3. Dedu armavimo tinklelį, smeigiu vietose įpjaunu tinkliuką ir kiek įmanoma daugiau prispaudžiu prie tinko.
  4. Ištraukiu vinis, gręžiu reikiamas skyles ir tvirtinu 300 mm smeiges.
  5. Viską lygiai nuarmuoju.
Nežinau ar šitoks sprendimas geras. Bet kitaip nesumasčiau. Jei smeiges tvirtinti į išdžiuvusį tinką, tai nei siūlių nesimato kur jas gręžti, nei tvirtinant į dujų silikatą neina smeigių tiek įkalti, kad įspaustų sudžiuvusį tinką. Tada gautųsi smeigių galvutės išsikišusios.

Terasos vietoje prieš apšiltinant sieną buvo išvedžiota elektra terasos rozetėms ir apšvietimui, bei prigręžti laikikliai terasos stogui. Stogo laikiklių nuotraukų neturiu. Dariausi pats iš metalinio kampainio ir smulkaus U formos profilio.

Vieną kartą nuarmuota siena.
Pabaigta šiltinti ir du sykius nuarmuota siena. Matosi terasos stogo laikikliai ir elektros išvedžiojimai.

Artimiausiu metu dekoratyvinio tinko neplanavome dėti, tad buvome nusprendę namą palikti nuarmuotą. Bet vos ne paskutinę akimirką prieš nuardant galinės sienos pastolius nusprendėme, kad namą padengsime baltu gruntu su kvarcinio smėlio užpildu. Šis sprendimas turėjo namą ir apsaugoti nuo kritulių ir pagerinti estetinę jo pusę. O taip padengtas namas galės porą metų stovėti nieko nebijodamas.

Prieš dažant namą jį nušveičiau su trintuve ir švitriniu popieriumi. Tikrai atsirado nemažai visokių nesąmonių, kurios prašėsi būti nušveičiamos. Namą gruntavome vieną kartą, dėl to namas gavosi kiek netolygiai nugruntuotas. Bet čia laikinas sprendimas. Prieš dedant dekoratyvinį tinką vis tiek namą dar kartą reiks gruntuoti.

Štai koks galutinis namo apšiltinimo vaizdas:



Kiti faktai ir įdomybės:

Pietinės pusės saulė tikrai piktai nusiteikus prieš neoportą. Štai vieną dieną atkreipiau dėmesį, kad visų pietinėje esančių langų angokraščiuose saulė išdegino tokias įdubas. Matomai nuo langų kokie nors atspindžiai gavosi. Visi trys langai praktiškai analogiškai.

Saulės išdegintas ruožas. 
Pjaustykle pjaustant polistirolą, atraižos gaunasi lygios. Tad baiginėjant fasado šiltinimo darbus o sveikų lapų nebelikus nusprendžiau sunaudoti visas atraižas. Štai šis frontonas apšiltintas iš 62 dalių, nuo mažiausių iki didžiausių. ;) Tad polistirolo likučiai pabaigus apšiltinimo darbus labai minimalūs. 



Paskutinę sieną tvirtinau kitaip. Dviem smeigėmis į lapo šonus. Tuo metu mieste mačiau ne vieną namą šiltinamą ir visi buvo taip tvirtinami, tad ir aš susigundžiau pabandyti. Žemiau matomoje nuotraukoje visos smeigės buvo įleidžiamos guliau nes naudojau trumpesnes negu reikia o ir tabletės mūsų pačių darytos.


Perkant polistirolą atkreipkite dėmesį į tai ką nusiperkate. Aš pats vos nebuvau apgautas, tik kažkaip pastebėjau vieną užrašą ant pakuotės kuris sukėlė didelių abejonių ką man atvežė. Beje šis užrašas buvo vienintelis ant visų pakuočių.


60-20??? Tai EPS 60? Net nežinojau, kad toks egzistuoja. Greituminiu būdu pasidomėjau, kad tai netinkamas variantas armuojamam fasadui. Paskui pradėjau analizuoti pakuotes, kurios buvo atvežtos. Gerai, kad jas dėjau kambaryje, taip kad matėsi pakuočių galai. Pasirodo atvežė dalį EPS 60, dalį EPS 70, tad palyginti skirtumą tikrai nėra sunku. Kairėje 70tukas, dešinėje silpnesnis 60tukas. O ir pačiupinėjus, paspaudant skirtumas akivaizdus. Pakuotėse jokių lapukų su parduodamo polsitirolo marke nėra. Akivaizdus apgavystės scenarijus. Buvo iškviesti pardavėjai, atsiprapšė ir teigė, kad tikriausiai gamintojas kažką sumaišė. Tebunie... polistirolas greitai buvo pakeistas į EPS 70.



Apibendrinant, fasado šiltinimas kruopštus ir pareikalaujantis nemažai laiko darbas. Atostogų neturėjau, tad dirbant vakarais ir savaitgaliais užtrukau gerokai virš trijų mėnesių. Didžiąją dalį dirbau vienas arba su dailiosios pusės pagalba. Sienos gavosi pakankamai lygios. Net saulei šviečiant kampu nekrenta defektai į akis. Esu matęs meistrų darytų namų, kurie atrodo daug prasčiau. Manau uždėjus dekoratyvinį tinką ir suklijavus klinkerio plyteles bus labai gražu. Polistirolo sunaudojau apie 37 m3.

Regis viską aprašiau ką norėjau. Tikėkimės bus žmonių, kurie atras naudingos informacijos. 

47 komentarai:

  1. Šauniai padirbėta :)

    Aš dabar ko nedaryčiau, tai nežaisčiau išvis su cokoliniu profiliu ir nesirinkčiau frezuoto eps.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Girdėjau, kad su frezuotu daugiau atliekų lieka? Dar gal kas paaiškintų, kas per reiškinys, kad ant kaikurių namų pašalus matosi tabletės, o ant kitų nesimato, technologija ta pati, įgilinta smeigė ir tabletė. Kaip to išvengt, į ką atkreipt dėmesį, ką kontroliuot?

      Panaikinti
    2. Cokolinio profilio galima ir nedeti. Bet tada reikia visa ta kampa armuoti naudojant du armavimo kampukus. Vienas ant pamato, kitas ant sienos kampo. Na kazkas panasaus... ;) o frezuotas polistirolas nera blogai, ypac jei lapai storesni. Nes su putomis uzpusti mini tarpulus sudetinga ;)

      Panaikinti
    3. Taip, su frezuotu daugiau atliekų, nes paprastą gali atpjaut iš kurios nori pusės, o frezuotą tik iš vienos. Tai tinkamo dydžio lapas gali netikt, nes išsikišimas ne toj pusėj likęs... Ir net su frezuotu suklijavęs vis tiek perpūčiau tarpus, kurie bent kiek matėsi, su putomis.

      O dėl tablečių matymosi, man šitą reikalą išsprendė gruntas. Nors tabletės matėsi tik šiaurinėj sienoj, užgruntavus jos dingo ir niekad nepersimato. Turbūt tai susiję su padrėkstančiu armavimo mišiniu, kuris tabletės vietoj, tikėtina, vos vos storesnis? Pats iki galo nežinau.

      Panaikinti
    4. Gnamai - del frezuoto polistirolo ir likuciu tai viskas pritaikoma. Galima ir freza nupjauti ir perdaryti ispjaunant kita ;) dideliu likuciu neturejau. Bendroj sumoj gal 2-3 lapai issimete.

      Smeigiu buna visokiu. Siltesniu, saltesniu.. su metaline vinim ir be jos ;) idealumo siekiant yra is ko pasirinkti. Esant dregnam ir saltam orui ir pasidengus visam namui centimetro storio serksnu smeiges kiek matesi ir pas mane, bet neitin ir tik viena diena kol buvo toks reiskinys ;)

      Panaikinti
    5. Kad buna namai su smeigem pasleptom, su dekoru ir tai svieciasi ;) gamta yra gamta :D

      Panaikinti
  2. as naudojau nefrezuota EPS. daug svarsciau kuri rinktis, galiausiai paisrinkau nefrezuota, nes siules (kol lapas dar neuzdetas) prapusdavau su klijais 3 juostas ir galus dar uzdarydavau. ar taip ar taip, siules buciau suputinejes.
    ka dar dariau kitaip - plokstuma, kuri klijuojasi prie sienos, ratu apipuciu klijais is balionelio, viduri prabraukiu su sukomis su "cementiniais" klijais.
    smeigiu nenaudojau. kaiminysteje stovi N metu namai be jokiu smeigiu ir su storesniu tinku ir nieko jiem nenutiko, be to smeiges rekomenduojama deti pastatui nuo 3 aukstu. iki 3 aukstu tipo galima ir be smeigiu.
    na ir dar tuos kreivesnius lapus, naudojau pjaustytmams aplink langus, ar sienos gale, kad gautusi susirisimas... laimei nebuvo daug tokiu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smeigės - dėl garantijos kaip sakoma ;)
      Pamatai šiltinti, tik mažokai :) Toje vietoje kur dėjau cokolinį profilį pamato polistirolą nupjoviau. :) Kadangi fasadą apšiltinau 5 cm daugiau nei planavau, tai pamatas gavosi įdubęs, dėl to ateinančiais metais planuoju atkasti ir papildomai apšiltinti. :)

      Panaikinti
    2. Tai gal kaip tik nieko blogo, kad pamatas "įdubęs". Vienam lygy ar net išsikišęs tikrai nekaip atrodys. Kiek šiltinai pamatą?

      Panaikinti
    3. Idubes... bet per daug. ;) dabar tik 5cm putos deta. Menkas storis... Pamatas lyginant su siena apie 12-13cm ilindes. Tad svarstau deti 10cm arba 7cm (5+2). Gal 5cm pamato idubimas estetiskiau atrodytu nei 2? Ka manot? ;)

      Panaikinti
    4. Fasadininkai sakė palieka 5cm. Beje kiti nededa cokolinio profilio, deda nulašėjimo profiliuką. Cokolinis tipo nuo graužikų labiau skirtas, karkasiniuose namuose naudojamas kur šildoma vata.

      Panaikinti
    5. Grauzikai esu girdejes megsta ir polistirola ;) namas miesto pakrastyje, aplink gamta, netoli miskas.. tad blogiau tikrai nebus ;) na as ir linkstu palikti 5cm. Tad reiks pamatui deti 5+2 ;)

      Panaikinti
    6. Profilis tai ir apsauga nuo grauziku, jei pasikastu ir apsigyventu cokolineje dalyje, auksciau negaletu grauztis. Aptikus butu lengviau sutvarkyti. Pastebejau tarpeli tarp sienos ir profilio, nei toks yra tai tikrai profilio buvo galima nedeti.

      Panaikinti
  3. Super darbai, super aprasymas! kyla rankos paciam viska darytis :))
    P.S. laukiam pjaustykles aprasymo

    AtsakytiPanaikinti
  4. nu neblogai tamstai sekasi. Sienu tinkavimas, isores siltinimas.. kokiu dar turi uzslepes darbu?
    Kitas zinksnis kaip suprantu tik kurti savo statybu firmele :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinok aš ir pradedu galvot, kad vertėtų pradėti uždarbiauti vakarais :D na bet čia tik pabaigus savo statybas... :)
      Kaip po teisybe tai šio namo statybos - eksperimentinės, daugumą darbų darau pirmą kartą, tad ir tempas nėra didelis ir klaidų pasitaiko ;) bet meistrai per skubėjimą dar ne tokių chaltūrų padaro.

      Panaikinti
  5. Dėl darbų labai smagu, o klausimėlis ne į temą - kaip padaryt tokią wordpress fotogaleriją?:))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Turite analizuoti wordpress :) kažkada teko dirbti su juo, bet negaliu nieko padėt šiai dienai ;) blogger'io sistema bent jau man tai patinka ;) nieko netruksta jai. bent jau pakolkas

      Panaikinti
  6. beje, ar tikrai nera lapuko su informacija? uz pleveles turi buti toks lapukas

    https://www.dropbox.com/s/nc1ntpx5hh84tz1/2016-03-26%2015.07.03.jpg?dl=0

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš žinau koks turi būti. Naujai vežtoje partijoje buvo, bet ir tai tik gal kas trečiame. Dabar pirkau grindų polistirolą ir balpol gamybos, tai lapukai kiekvienoje pakuotėje ;)

      Panaikinti
  7. Sveiki,sakykite,kas per gruntas su kvarciniu smėliu(kas gamintojas,koks grunto pavadinimas)?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas :) naudojau šitą: http://www.procolor.lt/lt/gruntai/sukibima-didinantys-gruntai/gruntas-kontakt

      Panaikinti
    2. O kodėl pasirinkote baltą? Derinot su būsima fasado spalva ar...?

      Panaikinti
    3. Baltas - tai tiesiog be pigmento, toks gaminys ;) kai dengem gruntu tai nebuvom apsisprende del namo spalvos ir zinojom kad dekoro nebus bent metus ar du.. o tokiu atveju vistiek teks gruntuoti dar karta, tada jau galima ir su pigmentu pagal dekoro spalva. ;) o antra karta ir grunto maziau reiks.. nes tiek nebeigers siena. ;)

      Panaikinti
  8. Sveikas Robertai,

    žiūriu Seato vistiek neišsižadi. Mldc. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas, Valdai, kas tu toks? :))

      Panaikinti
    2. Rašiau rašiau ir dingo.. Ar išsiverti su hatchu statybose, ar daug kur trūko vietos pasikraut daiktams? Aš su sedanu važinėju, labai nenorėčiau jo keist, tokius stambesnius daiktus kaip EPS tai aišku įmonė atveš be problemų, bet įdomu ar daug įrankių vežiojaisi pradžioj, kol nebuvo durų ir signalizacijos? Kai klijavai blokelius, kibirus, drėlę, klijus, menteles ir t.t. visad mašinoj tampeisi?

      Panaikinti
    3. Karoli, kol muro darbai vyko is blokeliu, tol masinos tikrai pakako. Sedynes visa laika buvo atlenktos, tai tilpdavo ir 4 daliu sulankstomos kopecios, kibirai, didesni plastikiniai indai, irankiai, drele, keli maisiukai kliju, trys prailgintuvai ir pan. ;) kai murijau is plytu buvau pasiskolines priekaba, nes kaskart veziojaus maisykle ;) zodziu issisukau ir be didesnes masinos pirkomo (nes buvo toliu minciu) ir be jokiu vagoneliu ir t.t... ;) o siaip i savo auto tikrai daug sutalpinu... ;) zinoma didesnius krovinius jau ar taip ar taip organizuoju, kad atveztu.

      Panaikinti
  9. Sveiki, Robertai,
    gal galite plačiau papasakoti kaip buvo pjaustamos tabletės "tabletes iš polistirolo atraižų išsipjaudavom šioms smeigėms patys". Šiuo metu aktualus klausimas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visiškai rankiniu būdų su peiliuku. užsidedant orginalios tabletės šabloną. netikslumai buvo užpurškiami putomis. :) čia mano brangioji turėjo užsiėmimą... :) iš visokių šiukšlių išpjaustinėti :)

      Panaikinti
  10. Su pjūklu įmanoma lygiai ispjaut iš vienos pusės atsizymi ir iš kitos,ir truputį ipjaut.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima ir su kirviu iskapot ;) na o jei rimtai, tai taip... Galima... Bet reikia ivertinti pjovimo greiti ir gaunama kokybe ir lyguma ;)

      Panaikinti
  11. Sveiki, kur galima isigyti polisterolo pjaustykle specialę, nemanau kad pavyks supjauti 50m3 lygiai su pjuklų J Ka rekomeduotumete pasigaminti pačiam nera laiko, gal kas turite pasiuly,u, lauksiu ir PM
    audraudrius@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na originalios pjaustyklės brangios... :) ir tikrai dėl vieno namo statybos neapsimoka jos pirkti... :) na bet... gal... pačiam čia spręsti :) žinoma galima ir išsinuomoti :)

      Panaikinti
  12. Patinka man tokie smeigiuotojai, kas patare lapo viduryje daryti skyles? Kam tada daromos tos kameros puciant klijus perimetru jeigu viduryje lapas yra praduriamas. Salcio tiltai, smeigiuojama tik i kampus.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Sveikas, o kaip sandarinai osb/gegniu susilietima? Kiek supratau issipjaudavai osb tinkamos formos ir prisukdavai prie murtasio. Priesvejines pleveles, juosteliu nenaudojai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas. Ne nenaudojau. Tiesiog prisukau osb. Paskui ant virsaus uzsiklijavo 2cm eps ir veliau fasadine puta. Per ta vieta vejas tikrai neuzpucia. O is palepes puses vis dar neapsiltintos lubos papildomai. Bet galvoju det priesvejine vata palei gagnes. Kazkokias juosteles. O tada paprasta vata.

      Panaikinti
  14. Sveiki, Robertai, gal jau turite statybu bendrove?:-) gal jau siltinat namus ir kitiems?:-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas, deja ne... kasdienis darbas mano kiek kitoks :) O namo statybos - hobis iš reikalo :)

      Panaikinti
  15. sveiki
    norėjau paklausti kiek laiko leidote sienai tik su putplasčiu bei šildymo putomis užpurkštais tarpais pastovėti ant saulės iki užaravimo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Seniai bebuvo viskas. Bet manau ne ilgiau nei 2-3 sav.

      Panaikinti
    2. supratau. O gal pamenat kaip cokolinio profilio galą prie fasadinio putplasčio pritvirtinot, dėjote kažkokį tinklelį ar ne.

      Panaikinti
  16. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti