2016 m. vasario 17 d., trečiadienis

Medinė perdanga


2014 metų liepos mėnesį atvyko statybinė mediena stogui ir perdangai. Tuo metu už dvigubo pjovimo medieną mokėjau po 600 lt/m3. Perdangai naudojau 6x20 balkius, stogo gegnėms - 5x15, mūrlotai - 14x14, 'makaronai' - 2,5x5, grebėstai - 3x7 .

Kadangi iki stogo dengimo dar buvo apie porą mėnesių - visą medieną sukrovėm į tvarkingą krūvą su tarpeliais, kad bent kiek pradžiūtų.

Išliejus monolitinį žiedą buvo pradėti perdangos ir stogo darbai. Ant monolitinio žiedo buvo klojama hidroizoliacinė membrana, ant jos dedami mūrlotai. Mūrlotams priveržti buvo naudojamos didelės poveržlės. Ant kapitalinės sienos dėjome ne mūrlotą, bet paguldėme gegnę.

Mano namas 9 m pločio, dėl to tarpatramiai lubiniams balkiams buvo 4 - 4,2 m. Tarpai nedideli, dėl to 6x20cm balkių tikrai pakanka. Balkiai buvo įleidžiami į mūrlota. Tvirtinama kalant stambia vinimi per viršų (150-200mm) ir iš šono metaliniu vienu arba dviem kampukais. Kampukai tvirtinami storomis rifliuotomis vinimis. Visoje stogo konstrukcijoje nenaudojau medvarščių (nebent laikinam pritvirtinimui), viskas tvirtinta vinimis.




Tarpai tarp balkių - 55cm (planuojant dėti vatą 565mm pločio).

Darbas nesudėtingas, kadangi daugelį balkių pjovėme pagal pasidarytą vieną arba kitą šabloną. Dirbdami dviese šį etapą įveikėme per 3-4 dienas.

Dar norėčiau papasakoti apie kainas. 

Statybose visada susiduriame su didesnėmis ar mažesnėmis kainomis ar siūlomomis nemažomis akcijomis. Taip ir aš kažkada įsitikinau, kad Senukų siūlomi -30% ne visada yra tikrai verti dėmesio. Eilinį trečiadienį senukai siūlė 30% viskam, susigundžiau pasiimti metalinių gegninių ir paprastų didesnių kampukų. Galvoju - staupysiu. Kampukai be akcijos kainavo  2,2-2,6 Lt/vnt.

Po poros dienų nuvykau į kitą parduotuvę. Ten analogiški kampukai be akcijos kainuoja apie ~1,1Lt/vnt, su pritaikyta nuolaida - 1 Lt.

Gerai, kad turėjau pasilikęs Senukų kvitą - su diena viską gražinau. :)


1 komentaras:

  1. Oninene rimti, storo, kokybiško metalo kampai ir tvirtinimo detalės gerokai pigesnės nei su nuolaidomis prekybos centruose, Vilniuje pamatęs gerokai nustebau netik kaina, bet ir kokybė bei metalo storiu.

    AtsakytiPanaikinti