2016 m. vasario 11 d., ketvirtadienis

Elektros įvadas

Kaip ir minėjau prie sklypo trūkumų - elektra pas mūsų  buvo tolokai. Apie 115 m.  Nuo 2013 metų rugsėjo iki 2014 metų liepos mėnesio elektra skolinausi iš artimiausio kaimyno. Kasdien atvažiavus reikėdavo atsitempti prailgintuvus, apie 80 metrų. Menkas malonumas.

2013 metų rudenį nuvykus į Lesto buvo išsiimtos prisijungimo sąlygos 10 kW ir buvo pateikta suma kiek reikia sumokėti, kad atvestų elektra iki sklypo ribos. Suma pasirodė nemaža. Laukėme pavasario, su viltimi, kad kažkas iki tol užsisakys elektros atvedimą ir patrumpins mums reikiamą atvesti kelią, bet pavasarį niekas nepasikeitė ir sumokėję reikiamą sumą užsakėme elektros atvedimą.


Lesto dirba kaip tikri studentai (paskutinę naktį). Terminas per kurį turėjo įvesti elektrą buvo 4 mėnesiai, tiek ir užtruko šie darbai. Darbai vyko 2014 metų liepos mėnesį.

Vedant gatvėje elektros tinklus, reikėjo spręsti ir elektros įvado ir statybinės dėžutės klausimus. Šiais klausimais galėjęs padėti bendradarbis tuo metu atostogavo, tad nusprendžiau susitarti su ta pačia brigada, kuri vedė ir gatvėje tinklus. Tai buvo pirmasis darbas už kurį mokėjau pinigus. Statybininkai paklojo kabelį į vidų, pastatė statybinę įvadinę dėžutę, atliko varžų matavimus ir sutvarkę dokumentus viską pridavė Lesto. Netrukus Lesto pastatė skaitiklį ir galėjau naudotis savo elektra.


3 komentarai:

  1. Sveiki, kokį elektros kabelį atsivedėte nuo įvadinės spintos iki paskirstymo dėžutės namo viduj?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Geras klausimas :) Tiksliai nežinau. Varinis regis 5 x .. kažkiek... :) darė viską firma kuri klojo valdiškus el. tinklus :)

      Panaikinti