2016 m. vasario 10 d., trečiadienis

Monolitinis žiedas, perdanga

2014 metų rugpjūčio mėn. buvo pradėti formuoti klojiniai monolitiniam žiedui ir monolitinei perdangai virš katilinės (2x4m). Klojiniai buvo daromi iš lentų. Žiedo aukštis 15 cm, perdangos storis 10 cm. Žiedą dariau ne tik per laikančiąsias sienas, bet ir per visas vidines pertvaras, be to per svetainę dariau laikančiąją 4 metrų sąramą. Sąramos aukštis 30 cm, plotis 20cm.

Sąramai buvo darytas armatūrinis karkasas, apačioje trys d16 mm armatūros, viršuje dvi d12 mm. Perdangai rišau d12 mm armatūrą 15 cm tarpais. Vidinių pertvarų žiedui dėjau po vieną d12 mm armatūrą, laukinėms ir kapitalinei sienai dėjau po dvi d12 mm armatūras ir d12 mm sriegiai su privirinta plokštele, mūrloto tvirtinimui. Per sienų kampus armatūra buvo lenkiama.

Kaip ir langų sąramoms, taip ir į monilitinį žiedą iš išorės dėjau 2 cm polistirolo.

Suruošus visus klojinius, buvo suorganizuota talka ir keturiese per dieną  viską užbetonavome.



5 komentarai:

  1. Sveikas, o kokiu tikslu darei perdangą virš katilinės? Kaminas nesurištas su ta perdanga, bet silikatinėm plytom apmurytas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Katilinėje perdanga vien dėl priešgaisrinio saugumo. :) daug kas daro monolitą virš katilinės :)
      Perdangos monolitas remiasi iš trijų pusių į kaminą. Tad surišimas tik toks kiek natūraliai prilipo betonas. Silikatinėm plytom kaminas neapmūrytas. Katilinės trys pertvaros iš blokelių, viena iš plytų.

      Panaikinti
  2. Sveikas,

    monolition ziedo klojinio viduje matosi lentutės atramai, jas palikai pildamas betoną?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laba diena, ar namo žiedas turi būtinai išpilamas betonu per vieną kartą? Statom namą- mūrininkai pila žiedą jau 5 diena.Ar čia normalu? Nebus blogai ?

    AtsakytiPanaikinti