2016 m. gruodžio 7 d., trečiadienis

Dušo latakas

Mūsų bendrame vonios kambaryje bus dušas be padėklo, tad reikėjo ieškotis į grindis įmontuojamo latako. Norėjosi ilgo latako, o ne mažo taškinio trapo. Pradėjus analizuoti rinkoje siūlomus latakus supratau, kad tai brangus malonumas. Pasirinkimas buvo gana paprastas ir greitas, nes viską lėmė kaina, kuri nuo konkurentų su žinomesniais vardais skyrėsi vos ne dvigubai ar net daugiau.

Pasirinkome Alcaplast gamintojo plastikinį lataką su metalinėmis grotelėmis. 850 mm ilgio. Kilmės šalis - Čekija. 



Betonuojant grindis paprašiau neužbetonuoti ruožo, kur bus montuojamas latakas. Kadangi šį lataką reikia sureguliuoti iškarto tiksliai, kad plytelių lygiai sutaptu su įbetonuoto latako viršumi. 

Prijungus nuotekų vamzdį sureguliavau kojelių aukštį, kad latakas stovėtų tiesiai. Susimaišęs skysto betono apipyliau lataką iš visų pusių.  Ant viršaus uždėjau kelias silikatines plytas, kad stabiliai stovėtų ir betonas nepakeltų jo. Pačio latako kojelių niekur netvirtinau ir negręžiau. Manau laikys ir taip. 

Dušas vėliau bus tepamas hidroizoliacinėmis mastikomis, o latakas ir sienų kampai apklijuojami hidroizoliacine juosta. 


10 komentarų:

  1. Tikrai laikys, galit nesibaimint :). O zinant grindu lygi galima ir iskarto lataka ideti ir uzbetonuoti viska, o plytelininkai nuolydzius patys suveda.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na pabijojau, kad betonuotojai paklys aukščiuose ar išjudins lataką, dėl to šitą darbą pasilikau veliau išdžiūvus grindims ramiai pasimatavau visus lygius, dušo nuolydį ir sumontavau. Plytelčikas būsiu pats... tad ir nuolydžius pats "gaudysiu" :D

      Panaikinti
  2. Malodets :) spaudziu ranka, viska tikrai gerai padarei. Lauksim tavo ispudziu kaip sekesis klijuot plyteles :) Jau ziurejotes plyteles? paprastas desi ar bandysi su mozaikinemis zaisti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Plytelės ką tik nupirktos. Paprastos. :) Ilgai teko pasukti galvą, kad sugalvoti ko norime ir suderinti su esamom prekyboje. :) žiūrėsim kas gausis.

      Panaikinti
  3. Kita karta siulyciau pasiziureti ka siulo ebay UK, kainos tikrai nustebins, o kokybe ne ka prastesne, pvz:

    http://www.ebay.co.uk/itm/New-90cm-Floor-Shower-Linear-Drain-Wetroom-Bathroom-Channel-Tile-Stainless-Steel-/311633831065?hash=item488ed2e499:g:GUoAAOSwqBJXXkzA

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ah.... kitą namą statant žinosiu :)))) net nepagalvojau, kad dušo trapą apsimoka ebay pirkt... :)

      Panaikinti
    2. kazkaip ir man nekilo mintis ebay dairytis tokio daikto :D

      Panaikinti
    3. Kartais naudotas auto detales imu is ebay UK, nes pigiau parsisiust nei cia srote pirkt.

      Panaikinti
  4. Sveikas,

    o latako kojytes prisukai prie EPS? ir ibetonavai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas, nepastenėjau komentaro... :)
      Kojelių nesukau prie EPS, tiesiog išlygiavau, uždėjau pora plytų ant viršaus, kad nepasikeltų ir iš visų pusių pripyliau skysto betono.

      Panaikinti