2016 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

Grindų įrengimas: Betonavimas

Nemažai laiko praėjo nuo paskutinio įrašo šiame statybų dienoraštyje. Bet tik dėl to, kad darbai nestoja ir visu tempu dirbame name. Chronologinės tvarkos nemaišant, reikia papasakoti apie grindų betonavimą.

Grindų betonavimas - tai vienas iš kokių 3% darbų šiose statybose, kuriuos samdžiau. Neturint tinkamos įrangos ir įgūdžių darbas tikrai truktų labai ilgai ir rezultatas nebūtų toks geras. Kaip ir minėjau anksčiau juodgrindes betonavome patys, bet joms nereikėjo tokio tikslumo ir lygumo kaip galutiniam betono sluoksniui.

Susiradau jaunų vyrukų kompaniją, kurie užsiima grindų betonavimu. Atvyko apžiūrėti darbų. Įvertino pakloto polistirolo lygį ir pasakė, kad pagrindas labai geras. Per visą namą keli milimetrai paklaida.

Sutarėm dėl kainos ir dėl darbų atlikimo laiko. Užsakiau plauto žvyro ir sutariau, kad tą dieną atveš paletę cemento. Į betoną nusprendžiau dėti Fibra plaušelius.




Sutartą dieną darbai prasidėjo. Atvyko betonuotojai, atvežė cementą, išsikrovė, susiruošė darbui ir apie 9 val. ryto pradėjo betonuoti. 127 m2 grindų išbetonavo per kiek trumpiau nei 4 val. Darbo procese pats dalyvavau nedaug. Teko papildomai atvežti vieną cemento maišą ir apie 13.00 val. baigus darbus užrakinau duris.




Po kelių dienų nuvykau į namą, apžiūrėti ir žengti pirmą žingsnį ant naujų grindų. Pirma nuomonė, kad grindys tikrai lygios ir gražios. Kiek vėliau pastebėjau keliuose vietose nedidelius įspaudimus nuo jų tų kvadratinių antbačių, katilinėje gal kiek per didelį nuolydį suformavo, bet rezultatu esu daug maž patenkintas.

Savaitę laiko gausiai laisčiau su vandeniu, kad grindys tolygiau ir lėčiau džiūtų.

Šis statybos etapas vienas iš greičiausių ir maloniausių širdžiai, nes namuose nebereikia laipioti per polistirolą, tinklą, vamzdelius ir pan. Išbetonavus grindis "atsidarė durys" visiems kitiems apdailos darbams name.

3 komentarai:

  1. Kai grindys yra po kojomis iš šokius galima organizuoti :) mūsų vienas pirmų darbų po to buvo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mes repetavom savo vestuvini soki name, nes po betonavimo uz 1.5 men buvo vesele :D

      Panaikinti
  2. Norėčiau paklausti, o jūsų grindys šildomos ar ne? Rengiamės namuką, grindys šildomos, nežinom, kokį betoną geriau rinktis. Meistrai rekomenduoja http://glg.lt/betonas/betono-misiniai/, tik ar tinka jie šildomoms grindims?

    AtsakytiPanaikinti