2018 m. rugpjūčio 16 d., ketvirtadienis

Vonios kambario įrengimas

Po daugiau nei pusės metų tylos reikėtų kažką parašyti ir savo statybiniame dienoraštyje... Tikriausiai, jau visi galvojate, kad mes apsigyvenę name aptingome, nieko nebedirbame dėl to nėra apie ką rašyti. Kaip tik, darbų daug, tikslų daug, ne viską spėjame įgyvendinti, o namie jau nebe dviese gyvename, tad laiku ir dėmesiu reikia dalintis ir su mažaisiais namo gyventojais.

Bandysiu trumpai prisiminti vonios įrengimo etapą. Apie pasirinktą dušo trapą jau buvau rašęs čia.
Tualeto rėmą pasirinkome Grohe 5in1. Šioje versijoje galima atsidaryti mygtuko dangtelį ir į spec. konteineriuką įdėti mėlynąsias tabletes. Žinoma šitas privalumas ir finansiškai kainuoja. Po metų jau galima teigti, kad šią funkciją naudojame ir pasirinkimu nesigailime.

Instrukciją kaip sumontuoti patį WC rėmą gaunate pirkdami, bet daug paprasčiau atsidaryti youtubėje klipuką ir pasižiūrėti. Procesas tikrai nėra sudėtingas.

Sumontavus rėmą, jis buvo "apsiųtas" perimetriniai profiliais (į tarpus tarp perimetrų buvo įdėti ir CD profilių gabaliukų, foto to nesimato) ir dvigubu gipskartonio sluoksniu. Dušui buvo daroma nedidelė sienelė (pagal plytelės matmenis). Kadangi stiklinių dušo durelių neplanuojame, tai šios sienelės tikslas - paslėpti dušo užuolaidą.


Vonios kambario grindys, wc rėmas ir dušo erdvė buvo nutepta hidroizoliacine danga. Pirmiausia buvo tepami kampai į hidroizoliaciją įnardinant juostą. Vėliau tepami visi norimi paviršiai. Išdžiuvus pirmam sluoksniui palei dušo lataką buvo klijuojamos spec. hidroizoliacinės juostos, kurios buvo pridėtos prie latako ir tuomet dušo erdvė ir visos grindys buvo nutepamos antrą kartą.



Plyteles pirkome IRIS salone. Nebrangias. Daugumai jų buvo taikomos vienokios ar kitokios akcijos. Sienos pilkos, įdomiai banguotos, dušo sienelei ir wc rėmui pasirinkome mozaikos imitaciją su tokiu žaismingu raštu, o grindims pasirinkome tamsiai pilkas lygias plyteles. Pasirodo, kad net ir perkant plyteles iš salonų, jos būna kreivos. Sienų tiek vienos tiek kitos plytelės nebuvo idealios, pagrindiniai defektai - užsirietę plytelių kampai. O va grindų akmens masės plytelės, nors ir pagamintos kinijoje, buvo pačios kokybiškiausios kokias esu klijavęs. Labai tikslios, lygiomis aštriomis briaunomis, tad jas itin svarbu lygiai suklijuoti.

Sienų klijavimo procesas:



Grindų klijavimo procesas:

Grindų plytelės praktiškai matinės, neslidžios, dėl to visi plytelių klijai patekę ant viršaus labai prilimpa ir su paprastu skuduriuku jų neina taip paprastai nuvalyti. Tad vaizdelis nuotraukose kiek baisokas, bet nėra buvę tokių "kleckų", kurių neišvalytų spec. valikliai :)))

Dušui buvo daromas nuolydis iš plytelių. Bendras nuolydis per dvi plyteles (1,2m) yra apie 10-12mm. Nuotraukose ties sienele matosi kantelė. Ji buvo nuožulnesniu kampu gražiai užtepta silikonu. Iki šiol puikiai laiko. Nuolydis pakankamas, maudantis vanduo per šonus nebėga, likęs vonios kambarys neskęsta. 

WC rėmo apklijavimas ir aliuminių kampų panaudojimas: 

Turbūt vienas iš geresnių sprendimų buvo nišą kur numatyta statyti skalbimo mašiną pakelti per 10mm. Pakėlimui naudojau tokį patį aliuminį profilį kaip ir kitiems kampams. Buvo priaugintas plitelių klijų sluoksnis ir suklijuotos plytelės. Kaip rodo gyvenimas, pasitaiko ir šiokių tokių potvynių (tarkim greitai išpilat kibirą vandens į dušą, nespėja vanduo nubėgt, tai vanduo pasiekia šią vietą).  Jei nebūti pakėlimo, vanduo pabėgtų po skalbimo mašina ir jo neitų išvalyti.


Na ir galutinio vaizdo "pačios geriausios" nuotraukos. Plytelės išvalytos "Blicas" valikliu, siūlės nuteptos tamsiai pilku glaistu, sumontuotas termostatinis dušo maišytuvas, pakabintas karaliaus krėslas ir praustuvas.

Šiai dienai yra sumontuotos kelios lentynos virš skalbimo mašinos, prie lubų sumontuotas bėgelis užuolaidai, iš dviejų užuolaidų pasiūta viena (kadangi iki pat lubų).
Ateities planai kurių per metus nepavyko įgyvendinti: siaura aukšta spintelė palei praustuvą (kosmetikai ir visokiems niekniekiams), elektrinis rankšluosčių džiovintuvas (vis nepavyksta išsirinkti), na ir kažkokios durys kurios uždengtų skalbimo mašiną ir ten esančias lentynas. Kokios jos turėtų būti dar nežinome.

Atsiprašau už nuotraukų kokybę ir net pačiam gaila, kad nėra normalių nuotraukų viską padarius. Kažkaip kuo toliau tuo mažiau lieka fantazijos dirbti fotografu statybose. Kitų etapų tai nei nuotraukų nerasiu... :)


9 komentarai:

  1. Liuks! Kaip tik porą praktinių dalykų mano ateities darbams.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aliumininiai kampai: specialūs ar tiesiog paprasti stačiakampiai?
    Jei Stačiakampiai tikrai laikosi plytelių klijais prilipinti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. L formos ;)
      Spec plytelėms, būna įvairių aukščių 8, 10mm ir kt.
      Ir formų visokių būna :)
      O tu ką naudojai pas save vonioj kampams?
      https://www.google.com/search?q=aliuminis+profilis+plytelems&client=opera&hs=Gj&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjQl6qQiPzcAhUsMZoKHXOBCzQQ_AUICigB&biw=1707&bih=839&dpr=1.13#imgrc=_

      Panaikinti
    2. Aliuminiai kampai būna dviejų rušių, paprasti ir anoduoti. Paprasti perbraukus ranka tepa, anoduoti ne. Savo vonioje taip pat naudojau kampus tik su užapvalintais galais. Nes kampus supjaut 45 laipsniu kampu - ne mėgėjo nosiai :)

      Panaikinti
    3. Rankų netepa, tai matyt čia tie geresni.. bet nėra jie brangūs :) p.s. tokie patys blizgūs vos ne x2 pigesni nei matiniai :)
      Taip supjauti plyteles 45 laips. kampu ir sunku... ir... nezinau, kaimynams pjove tai plyteles aptrupejusios kiek.. grozio nera :)

      Panaikinti
  3. Jau matau, kad vonios kambarys atrodys puikiai :) Dėl skalbimo mašinos nišos pakėlimo tai tikrai gera idėja, pasinaudosiu ir aš :) Pasigedau tik vonios spintelių nuotraukų, taip pat būtų įdomu pamatyt ir koks apšvietimas pas jus bus. Patys tai nusižiūrėjome tokias plyteles KRONOS (https://www.apdailosnamai.lt/kronos/), norėjosi bent kiek šviesesnės vonios:). Beje, dar klausimas dėl elektros instaliacijos - ar elektros jungiklius rinkotės paprastus, ar kokius nors specialius, t.y. atsparius nuo vandens lašų? Aš galvoju dėl papildomo saugumo įsirengti jungiklius esančius čia https://www.jung.de/lt/610/produktai/dizainas/
    , konkrečiai modelį WG800 arba WG600, kurie apsaugoti nuo smulkių vandens lašęlių

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kodėl pakabinamo tualeto rėmas nebuvo montuojamas į sieną?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nes pradiniame plane nebuvo numatytas pakabinamas wc :) išvesta kanalizacija kitaip neleido pajunginėt :)

      Panaikinti
  5. Na, kaip gyvenasi? Kaip darbai? Laukiam update :) gal atsirado tos svajotos lentelės, gal kokį stalviršį vonios įrengėt slapta? Mes buvom apžiūrėti vienoj įmonėj kaip gamina lietus stalviršius, tai likom sužavėti kaip dirbtinis akmuo gali atrodyti..

    AtsakytiPanaikinti