2016 m. birželio 7 d., antradienis

Elektros skydas

Žiema - puikus metas tvarkytis elektros instaliaciją, nes šiems darbams nereikia daug šilumos. Tad nusprendžiau name panaikinti statybinę elektros dėžę ir susimontuoti elektros skydą. Darbus atliko kolega, nes šio darbo nelabai suprantu. O analizuoti, mokytis ir bandyti pačiam padaryti sutaupant kelis eurus - nepasimokėjo. Buvo sumontuotas įvado kirtiklis, dvi nuotekių relės ir automatiniai išjungėjai. Viskas LEGRAND firmos. 


Vėliau laminuotų lipdukų pagalba buvo tvarkingai sužymėti kirtikliai, kad žinoti jų paskirtį.

Statybinė dėžutė - greičiausiai parduotas daiktas mano gyvenime. Skelbimą įdėjau į supermamų forumą ir per dvidešimt minučių sulaukęs skambučio - ją pardaviau ;)

Panaikinus statybinę dėžutę - tambūro praėjimas tapo daug erdvesnis. Taip pat name susimontavau kelias rozetes ir per laiką susijungiau apšvietimą tiesiogiai be jungiklių. Skydę įjungus atitinkamo kambario kirtiklį - užsidega šviesa. Daug patogiau ir paprasčiau nei tampytis laidus ir laikinai kabinėti patronus. 

2 komentarai:

  1. Kelių modulių šis skydas? Kokie jo išmatavimai? Ir jeigu ne paslaptys, kiek kainavo pats skydas, automatai ir nuotekų rėlės?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 36 mod. + 6 papildomi iš šonų gali būti praplėsti. Išmatavimų nežinau, nebent matuoti reiktu. Kainų atskirai ir nepasakysiu. Atsimenu tik automatinis išjungėjas C16 1F - apie 3€. Visų medžiagų kaina su nuolaida apie 180€

      Panaikinti