2016 m. kovo 21 d., pirmadienis

Langų angokraščių apšiltinimas

Langų angokraščius nusprendžiau apšiltinti XPS putplasčiu. Daugumoje vietų naudojau 2 cm storio, tik keliose vietose dėjau 3 cm. XPS su paprastu medžio pjūklu sušiaušdavau, apipūsdavau montažinėmis putomis ir dėdavau ant angokraščio. Tvirtinau paprastais juodais gk/med 55 mm medsraigčiais. Į dujų silikatą kuo puikiausiai įsisukdavo ir tvirtai laikėsi. Medvarščių negailėjau ir iki šiol tikrai niekur neatkibo. Šis įrašas trumpas, nes tiesiog nėra ką daugiau papasakoti apie angokraščių apšiltinimą XPS putplasčiu ;)

 

11 komentarų:

  1. Tradicinis būdas. Bet 3cm - gana simboliškai šiltinta.
    O ką manot apie putų poliuretaną?
    Taip, brangus dalykas, bet tokiam plotui smarkiai nekainuos, o bus bent 1.5 karto šilčiau. O parduodamos plokštė+gipsas gali būt net greičiau ir patogiau.
    http://lemora.lt/lt/362-poliuretanas
    (prekiauja rodos visi, net Ermitažai)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei norite šiltinti storiau, tai ir langai atitinkamai turi būti dedami mažesni, nes daugiau šiltinti nejo per langų varčių vyrius. Apie poliuretaną negalvojau. :) Jei poliuretaną dėsite su gipsu tai vėl prarasite šilumos. Nes tarkim būtų poliuretano 2cm + gipsas, arba 3 cm xps ir jį nuarmuoji. :) bendorje sumoje turėtų šiluma ta pati gautis, tik kad su gipsu daug greičiau, bet brangiau.

      Panaikinti
    2. Parsiduoda 3cm+gipsas
      Armuoti ir tinkuoti - rodos papildomas vargas. Na nedaręs, nežinau. Bet dirbantiems savarankiškai šiltinimas+gipsas gali būt patrauklesnis, o šiltumas - kaip 5cm XPS'o. Tiesiog pasiūlymas ;)

      Panaikinti
    3. Norint siltinti daugiau nei 3cm ar net daugiau iskarto turetumet nusimatyti ir langus daryti mazesnius. Pas mane langu uzputimui buvo palikti 1cm tarpai.

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. Aš irgi šiltinau, bet padarius termoviziją skirtumo nesimato (šiltinta ar ne): http://rolandonamas.blogspot.lt/2016/02/griauname-nebaige-statyti.html

      Matau, kad laidams štrobavote sienas. Kodėl? Plokšti kabeliai puikiai pasislepia tinke.

      Panaikinti
    2. Strabavau tik duju silikato sienose. Ten tinko storis 6mm. O ir prastrabuoti nesunku. ;) kur plytines sienos tinkas 10mm tai laidai daugumoje vietu netrugde (nebent koks guzas sienoje ir toje vietoje ploneja tinkas)

      Na maciau jusu termovizijos rezultatus. Faktas kad naudos mazai, tiesiog angokrascius lengviau apklijuoti polistirolu nei pilnai tinkuoti ;) o ir saves paguodimas kad ale silciau ;)

      Panaikinti
  3. As dejau 50mm XPS bus matyti kiek naudos,langai REHAU GENEO,nemanau kad bus blogiau kaip nea kaip salti atitolini nuo muro.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pasidarėte angokraščius iš anksto, bet kaip toliau su palangių įdėjimu ir sienų tinkavimu? gal visų pirma reikia išsitinkuoti sienas, įsidėti palanges ir tada daryti angokraščius?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Apie tinkavimą ir kaip buvo aptinkuoti / armuoti angokraščiai aprašyta įraše apie tinkavimą :) o palanges dedant išpjoviau putplastį ties palange, kad palangė palystų po polistirolu :) problemų nesukėlė :)

      Panaikinti