2016 m. vasario 24 d., trečiadienis

Lietaus nuvedimo sistema

Kadangi mano stogo dangos gamintojas negamina lietaus nuvedimo sistemų, teko rinktis iš kitų siūlomų variantų. Lietaus nuvedimo sistemą pasirinkau Galeco. Tiek stogo dangos, tiek lietaus nuvedimo sistemos spalva - RAL 8017 (tamsiai ruda, šokoladinė).


Prieš tvirtinant latako laikiklius apskardinome lentą į kurią tvirtinasi laikikliai. Daug kas taip nedaro, bet mano nuomone taip daug paprasčiau ir nėra tikimybės po latako apačia pamatyti lentos. Skardos lankstinio apačia užlenkta ir paliktas tarpas pakišti pakalimo skardai. Dabar nepamenu kokiais atstumais tvirtinome laikiklius. Nuolydį darėme minimalų, nes stogas ilgas ir su didesniu nuolydžiu estetiškai būtų negražu. Kaip dabar galime teigti, nuolydis pakankamas, bet ir esant smarkiam lietui, latakais vanduo spėja nubėgti. 


Latakus montavome pagal gamintojo instrukciją. Su kitų gamintojų latakais neteko dirbti, bet šiems jokių priekaištų neturiu. Visi sujungimai buvo papildomai tepami silikonu.


6 komentarai:

  1. kad lataku nerekomenduojama tepti silikonu, netgi sumauti lataka su lataku nepaliekant tarpo nerekomenduojama, del pletimosi

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Silikono minimaliai tad latako paslankumui nemanau kad turi įtakos, o tarpai gal yra 1mm, didesniu nesinori daryti, nes manau kad įdubimuose gali kibti sąnašos.

      Panaikinti
  2. Na kiek as esu girdejes tai lataku sujungima ir galus patepa kad maza kas po 10 metu nutiks,apsidraudziant taip sakant ir nematau nieko blogo.Mano lietvamzdziai irgi Galeko

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kur planuojate lietaus vandenį drenuoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ant kiekvieno namo kampo planuoju ikasti betoninius d1000 sulinius. Ileisiu i zeme, uzdesiu perdanga ir uzpilsiu zeme. ;) deja kanalu, lietaus kanalizacijos, didelio diametro drenazo salia nera.

      Panaikinti
  4. Ačiū už patarimus ir pastebėjimus apie lietaus nuvedimo sistemą. Kadangi patys dabar planuojame ją įrengti, tai mums aktualus lietvamzdziu montavimas.

    AtsakytiPanaikinti