2016 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Padėkit apsispręsti dėl perdangos šiltinimo

Apie pradinį perdangos šiltinimą rašiau ankstesniuose įrašuose: Perdangos šiltinimas

Perdanga tuo metu buvo apšiltina 20 cm tarp lubinių balkių ir uždėta garo izoliacinė plėvelė iš apačios. Tokio storio statybos laikotarpiu pilnai pakako, bet sparčiai artėja laikas kada reikės papildomai uždėti "lašinių".

Norimas bendras apšiltinimo storis apie 40 cm vatos. Mano mintys būtų tokios, kad pirmą 10 cm sluoksnį ant esamos perdangos kloti ištisinį, gal net naudoti vatos deblius. Taip bus sumažinamas medienos šalčio tiltas iki minimumo ir susitaupys perkant medieną. Aukščiau reikalingų balkių tvirtinimui būtų dedamos medinės kaladėlės.

Kylą klausimai ir abejonės dėl sekančių sluoksnių. Dėl to labai laukiu patarimų iš jūsų.

Variantas Nr.:1

Tarp 50x100 balkių dėti 50 mm paprastos vatos + 30 mm priešvėjinės vatos. Liktu oro tarpas ir ant viršaus būtų tvirtinama OSB ar kokia kitokia plokštė.

Variantas Nr.:2

Tarp 50x100 balkių dėti 100 mm paprastos vatos. Tada tvirtinti priešvėjinę plėvelę, ja prikalant su "makaronais" o ant jų būtų tvirtinama OSB ar kokia kitokia plokštė.

Variantas Nr.:3

Tarp 50x100 balkių dėti 100 mm paprastos vatos. Nedėti nei priešvėjinės vatos nei plėvelės. Ar tai yra būtina dedant OSB plokstę? Tarkim plokštės tarpus užsandarinant.

Laukiu patarimų, kuris variantas būtų optimaliausias? Norisi pasidaryti gerai, bet nedėti ir neišlaidauti ant nereikalingų sluoksnių. O gal išvis patarsit kažką kitaip daryti negu mano pasirinkti variantai? 

Kokią vata dembliais naudoti? Knauf Unifit?

4 komentarai:

  1. 2var. Tik ne osb o lentos su tarpeliais. 3var. Matytas praktikoje-pelesis po lentomis..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na mano mintys ir apie 2 var nes manau daug pigiau nei 1var. Na o del trecio gal ir logiska kad gali atsirasti pelesis nes dregme ir garai pro OSB sunkiai prasiskverbia ir susilaiko.. ;) lentos su tarpais galimos tik ten kur stogas zemai, kitur noretus tvarkingu grindu (palepes centre) kad galeciau kokius daiktus pasandeliuot ;)

      Panaikinti
  2. Tai kuo lentu grindys netinka sandeliavinui? Tarpeliai po 1mm pakankami :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na del paciu grindu palepeje reiks apsvarstyti. Nemazai kvadratu... tai aktuali ir kaina ;)

      Panaikinti