2016 m. gegužės 5 d., ketvirtadienis

Juodgrindės

Juodgrindės - pirminis apie 5 cm storio betono sluoksnis ant žvyro. Buvo nemažai abejonių ar vertą jas daryti, bet nusprendėm, kad darom! Pagrindas bus tvirtesnis ir lygesnis. Žvyro turim, tai kainuos tik cementas. Darbus atliekame patys.

Esamas žvyro kiekis name buvo kiek per aukštas (5-10 cm). Žvyras iš kambarių buvo nukasinėjamas ir vežamas į bendrą erdvę. Jis buvo panaudotas juodgrindžių betono maišymui. Grindys gausiai suliejome vandeniu ir tankinome ~90 kg vibro plokšte.

Kol moterys dirba - vyrai fotografuoja.

Kryžminio lazerio ir gulsčiuko pagalba žvyro pagrindas buvo lyginamas ~1 cm tikslumu.

Betonavimo lygiui nustatyti naudojau tuos pačius nuo tinkavimo likusius panaudotus ar naujus tinkavimo profilius. Tiesiog ant grunto dėjau tiršto betono juostas, o ant jų dėjau tinkavimo profilius. Lazerio ir gulsčiuko pagalba jie buvo išlyginami. Sukietėjus profilius laikančiam betonui buvo galima betonuoti.


Kadangi šie darbai vyko 2015 metų spalio mėnesį, betoną maišėme namo viduje. Tad buvo nebaisu nei anksti besileidžianti saulė, nei prastos oro sąlygos. Betono maišymui naudojome dalį to pačio žvyro iškasto iš namo vidaus, dalį vežėmės iš lauko. Betonavimo sluoksnis apie 5 cm. Sunaudojome 30 maišų cemento. Lyginome nubraukiant su liniuotėm. Galutiniame variante paviršiaus nepritrindavome, o tinkavimo profilius palikome.

Nors čia tik juodgrindės, bet jausmas užlipant ant stabilių ir kietų grindų - nerealus!

Pirmiausia betonavome svetainę, nes norėjome kuo greičiau pasistatyti 'buržuiką' 

4 komentarai:

  1. Tai as taip ir nesuprantu, kokiam darbu etape jus SIUO metu esate? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitant šį dienoraštį ir nereikia suprasti kokiame etape aš esu... :D nes čia aprašau tai kas buvo ;) bet įrašai vejasi realų laiką :)
      O jei rimtai - baiginėju įrengi šildomas grindis, ieškau betonuotojų :)

      Panaikinti
  2. Sveikas,
    turiu klausimeli. Gal atskleisi su kokia programele grindu sildimo plana dareisi? aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Primityviai ir mechaniskai paisiau su AutoCad ;) poste apie grindini sildyma komentaruose jau buvo klausta sito ;) yra daugiau info apie tai.

      Panaikinti