2016 m. balandžio 1 d., penktadienis

Kanalas pakabinamo televizoriaus laidams

Nusprendėme, kad svetainėje prie sienos pritvirtintas televizorius - daug šiuolaikiškiau ir moderniau. O kad nesimatytų kybančių laidų reikia pasidaryti kanalą jiems pravesti. Tam panaudojau iš senukų pirktą plokščią plastmasinį ortakį https://www.senukai.lt/p/ventiliacijos-kanalas-110x55x500-mm-dospel/2iu7 . Šio ortakio galus įpjausčiau ir užlenkiau, kad gautųsi tarsi alkūnės. Sienoje išpjoviau ir iškaltavau reikalingą ertmę ir paruoštą ortakį priklijavau su montažinėmis putomis. Manau, kad per šitą ortakį puikiai pratilps maitinimo, HDMI ir kiti reikalingi laidai. Dabar tik mastau kaip apdirbti šį ortakį - aptinkuoti, užklijuoti gipso kartono juostą ar kaip kitaip. 



3 komentarai:

  1. Gal vistik vertėjo lenktus galus dasipirkt, nebūtų vėliau problemų nei užbaigiant nei prakišant laida, kampas švelnesnis. Tinkuojant ar klijuojant gipsą tiesiog pripjautumėt ir būtų gut.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei deti tas alkunes tada reikejo visa ta ortaki i siena daug giliau ileisti. O pas mane siena tiek 12cm.. tai vos ne kiaurai ;) manau problemu prakisti laido nebus ;) reikia tik su apdaila issispresti ;)

      Panaikinti
    2. Galima glaistymo kampukus sudėt ant rotbando, vėliau užsitinkuos, iš vidaus užsiglaisys, taip bus atvira skylė. Jei norit tam kartui paslėpt, tai galima įleidžiamą paskirstymo dėžutę idėt, ale https://www.senukai.lt/p/potinkine-dezute-ol-10005-196x152x70-pawbol/2svf

      Panaikinti