2016 m. kovo 2 d., trečiadienis

Kanalizacija

Kaip ir minėjau sklypo aprašyme, EU lėšomis iki sklypo ribos buvo atvestas vandentiekis ir kanalizacija. Situacija tikrai labai dėkinga, nes paprastesnio varianto prisijungti prie miesto komunikacijų nebūna. Nuo pajungimo vietos iki namo (kiek kampu) paklojome 7 metrus d32 mm vandentiekio  ir d160 mm kanalizacijos vamzdį.

Prieš pradedant vidaus kanalizacijos klojimo darbus pasibraižiau projektėlį, su prietaisais ir pajungimo vietomis. Stengiausi viską suprojektuoti kuo tiesesnėmis linijomis, bet mano namo san. mazgų, katilinės ir virtuvės išdėstymas nėra palankiausias, patalpos toli viena nuo kitos. Kanalizacijai naudojau Wavin vamzdžius ir fasonines dalis. Po žeme naudojau d110 mm oranžinius lauko tinklams skirtus Wavin vamzdžius. Net iki vonios ar kriauklės pajungimo po žeme vedžiau d110 mm vamzdį, dėjau dvi 45 laips. alkūnes, perėjimą d110/50 ir tik stovas d50 mm. Vidaus kanalizaciją klojau žvyrę. Įgilinau 0,4-0,6m, kad vamzdžiai pralįstu po pertvarų pamatais. Nuolydis apie 2cm/m.

Į kanalizacijos tinklus pajungiau kamino kondensato nubėgimą. Sandėliuke padariau d50 mm stovą, kurį išvedžiau į palėpe. Ant jo uždėjau automatinį vožtuvą. Katilinėje ir sandėliuke padariau revizijas - magistralių pravalymui. Praustuvų ir indaplovės d50 stovus įleidau į sieną. 

Nuotraukų praktiškai nedarėme, įkeliu tik šia - per bendra erdvę einanti magistralė į katilinę.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą